Avantaje si dezavantaje aer conditionat

Avantaje si dezavantaje aer conditionat

Vara si-a intrat in drepturi, iar temperaturile din termometre sunt in continua crestere. Asadar, aerul conditionat a devenit indispensabil acasa, la birou sau in masina.

Totusi, acesta are o serie de avantaje si dezavantaje, pe care le vom aborda in articolul acesta.

AVANTAJELE UTILIZARII AERULUI CONDITIONAT

Imbunatateste calitatea aerului si nivelul de confort de la locul de munca sau de acasa. De asemenea, putem spune ca acesta creste performanta la locul de munca, deoarece poate determina cresterea activitatii fizice si intelectuale.

Previne deshidratarea si insolatia. Insolatia nu apare doar atunci cand te expui razelor solare, aceasta apare si cand suntem expusi unor temperature foarte ridicate, iar organismal nu mai face fata caldurii si nu isi poate regla temperature.

Reduce prezenta insectelor si a parazitilor. O temperatura mai scazuta a spatilui interior reduce prezenta insectelor

Reducerea simptomelor specific astmului si a reactiilor alergice. Un sistem de aer conditionat curat ajuta la excluderea alergenilor si a prafului, deoarece acesta are capacitatea de a “dezinfecta” aerul pe care il respiram.

DEZAVANTAJELE UTILIZARII AERULUICONDITIONAT

Uscaciunea pielii si a ochilor. Aerul conditionat usuca destul de mult aerul, fapt pentru care pielea mai sensibila poate fi afectata. Ca si solutie, puteti tine in incapere un bol sau un pahar cu apa, ce va preveni uscarea excesiva a aerului.

Declansarea alergiilor. Daca aparatul de aer conditionat nu este ingrijit si igienizat corespunzator si filtrele nu sunt schimbate periodic, bacteriile, praful si polenul pot patrunde in casa, favorizant declasarea reactiilor alergice sau a crizelor de astm. Ca si solutie, recomandam o igienizare corecta a aparatului de aer conditionat, cel putin o data pe an. Ne puteti contacta la numarul de telefon 0772263035 pentru a discuta mai multe detalii.


Info Utile. De retinut!
– Spatiile cu aer conditionat ar trebui sa fie ventilate in mod regulat.
– Instalare si intretinerea profesionala este esentiala pentru ambele unitati, atat cea interioara cat si cea exterioara.
– Mentineti temperatura camerei intre 21°C si 25°C si incercati sa mentineti o umiditate medie de 60-70%.

Call Now Button